Toeristische tips

Nationaal Park de Biesbosch

B&B de Biesburcht is een uitstekend adres om van hieruit Nationaal Park De Biesbosch te bezoeken.

Het bezoekerscentrum De Hollandse Biesbosch is op loopafstand (4 km) bereikbaar 

Aan de overkant van de Nieuwe Merwede is het Biesbosch museum gevestigd.

De website  van Beleef de Biesbosch geeft een compleet overzicht van alle toeristische mogelijkheden. 

Een echte ontdekkingstocht is die per kano. Te huur aan de Dordtse kant bij bootverhuur Dordrecht en aan de Brabanste kant bij jachthaven Oversteeg.

Wilt u een unieke Biesbosch beleving, boek dan een excursie bij Biesbosch.net. Met een originele zalmschouw dwalen door de kreken met een persoonlijke gids.

Dordrecht

Het centrum van Dordrecht heeft een prachtige oude binnenstad en is een bezoek meer dan waard. Hier vindt u onder andere het schilderachtige havengebied, diverse musea, vele historisch oude panden zoals het Stadhuis en de Grote Kerk, en volop winkels, terrasjes en restaurants.  De VVV site geeft u nog meer tips.

Molens Kinderdijk

De 19 molens van Kinderdijk staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Met de auto, fiets of waterbus snel bereikbaar vanuit de Biesburcht.

Gorinchem/Woudrichem

Gorinchem ligt zo'n 25 km vanaf Dordrecht. Met de auto, fiets of trein goed bereikbaar. Vanuit Gorinchem kunt u met de veerboot naar Woudrichem. Leuk om te combineren met een bezoek aan Slot Loevestein. Alle informatie over Gorinchem en omstreken vindt u hier.

Andere steden in de buurt...

Goed bereikbaar met auto of trein zijn de steden Rotterdam, Delft en Den Haag. Naar het zuiden bent u in zo in Breda.