Sportieve tips

Wandelen en fietsen

Vanuit de B&B de Biesburcht zijn er diverse mooie wandelingen te maken door de grienden en polders van de Biesbosch of naar de Dordtse binnenstad.
Fietsers hebben een grote keus uit routes op het Eiland van Dordrecht maar steken ook makkelijk de rivier over naar de Alblasserwaard (Molens van Kinderdijk), Woudrichem (Slot Loevestein) en de Hoeksewaard (eiland Tiengemeten).
Indien u zelf geen fiets bij u heeft, kunt u er een van ons gebruiken. Een sportief alternatief is een ligfiets huren bij Maialigfiets.nl.

Kano / motorboot

De Biesbosch echt ontdekken doet u vanuit de kano. Zeker met kinderen is dit een avontuurlijke tocht. Misschien komt u nog een bever tegen of ijsvogel. Kano's zijn te huur bij het bezoekerscentrum in de Hollandse Biesbosch of even overvaren naar de Brabantse zijde bij Jachthaven van Oversteeg. 
Iets minder vermoeidend is een motorbootje huren bij dezelfde adressen of bij bootverhuur Dordrecht. Een luxe sloep behoort bij de laatste 2 bedrijven ook tot de mogelijkheden.


Sportboulevard 

Dordrecht beschikt over een moderne sportcomplexmet schaatsbaan, zwembad en sporthal. 

Overige sportieve activiteiten

Op loop/fietsafstand van de B&B de Biesburcht ligt sportcentrum Pentagon. Hier kunt u o.a. squashen, indoor skien en wandklimmen. De laatste activiteit is heel geschikt om met kinderen te doen. 
Ook op loopafstand vindt u de openbare 18-holes golfbaan Crayesteingolf.